Orthodox Autocephalous Church of Albania-Supporters

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Mesazhi i Kryepiskopit të Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë


     

Në jetën e Krishtit, që u kurorëzua në Kryq dhe me Ngjalljen e Tij, u zbulua paqja e shuamanshme që Ai i dhuron botës. Perëndia, tek i cili kemi mbështetur besimin tonë, është "Perëndia i paqes" (Filip. 4:9). Kjo paqe nis nga thellësitë e qenies njerëzore, që të bëhet forcë e dobishme, e cila qetëson tërë botën. Paqja që predikon Dhiata e Re është shumëdimensionale: personale, shoqërore dhe njëkohësisht shenjtëruese, e përgjithshme, eskatologjike.
     Kuptimi i krishterë i paqes së brendshme është diçka shumë më e thellë dhe më e gjerë nga qetësia e stoikëve apo nga nirvana e budistëve dhe nuk lidhet fare me apatinë për ato që ndodhin rreth nesh. Ungjilli zbuloi se e kundërta e paqes nuk është lufta, por uni, egocentrizmi vetjak, social, etnik, racial. Këtu gjendet rrënja e kërcënimit kundër paqes dhe këtu duhet të kthehen vëmendja dhe përpjekjet tona.


http://www.orthodoxalbania.org/new/index.php?option=com_content&view=article&id=210%3A2009-09-16-08-41-23&lang=sq

PhotoAlbum-Nga hapja e katedrales "Ngjallja e Krishtit", Tiranë, 24/06/2012


Photo  

Θυρανοίξια του καθεδρικού ναού των Τιράνων
Τα θυρανοίξια του καθεδρικού ναού της Αναστάσεως στα Τίρανα τελέστηκαν την Κυριακή και συνέπεσαν με τη συμπλήρωση 20 ετών παρουσίας του κ. Αναστασίου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ηταν κορυφαία στιγμή για τους χριστιανούς της Αλβανίας και τον ποιμένα τους και αποτέλεσμα προσπαθειών δύο δεκαετιών. Πλήθος πιστών, καθώς και σύσσωμη η αλβανική πολιτική και θρησκευτική ηγεσία παρέστησαν στα θυρανοίξια. Ο ναός της Αναστάσεως θεωρείται αρχιτεκτονικό επίτευγμα, καθώς συνδυάζει στοιχεία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και σύγχρονων αρχιτεκτονημάτων.